EEN PRACHTIGE AFWERKING VOOR UW SCHIP

TEAKDEK

Teak is een sterke houtsoort dat vanwege zijn prachtige zilvergrijze uitstraling nog steeds wordt gebruikt als luxe afwerking van het scheepsdek. Hoewel er tegenwoordig veel alternatieven voor een teakdek worden aangeboden, blijft teak op een schip populair vanwege zijn warme en authentieke uitstraling. Een teakdek is zowel nat als droog bijzonder veilig als antislip. Bovendien geeft teak niet alleen koeling bij warm weer, het werkt ook isolerend bij kou.

Onderhoud teakdek

Om een teakdek te onderhouden is regelmatig spoelen en af en toe schoonmaken met groene zeep voldoende. Elk teakdek zal – mede afhankelijk van het vaargebied – door weersinvloeden na circa tien jaar opnieuw gerubberd moeten worden omdat de kitnaden gaan slijten. Vocht onder het teakdek zal het polyester of staal van uw schip aantasten en dat wilt u voorkomen.

U kunt het opnieuw rubberen van de kitnaden met een gerust hart aan Provoost Maritiem overlaten. Evenals het vervangen van delen, of het in zijn geheel laten vervangen van het teakdek. Het is een tijdrovende en kostbare klus, maar het eindresultaat is dan ook bijzonder fraai.

Vraag direct een offerte aan

Via onderstaand formulier kunt u direct een offerte aanvragen.
Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen en verwerkt*

    *) Verplicht veld