ZORG GOED VOOR JE SCHEEPSMOTOR

ONDERHOUD BINNENBOORDMOTOR

Wat kost onderhoud aan je binnenboordmotor? Wat wordt er tijdens een onderhoudsbeurt precies gedaan? Wij leggen het hier allemaal uit. Om je boot in het vaarseizoen weer zorgeloos te kunnen gebruiken is regelmatig en goed onderhoud aan je binnenboordmotor erg belangrijk! Zo gaat de motor echt langer mee en bespaard je uiteindelijk vaak hoge reparatiekosten door achterstallig onderhoud.

Om grote reparaties aan je binnenboordmotor te voorkomen en om er zeker van te zijn dat deze altijd goed loopt, is het verstandig om je binnenboordmotor elk jaar een onderhoudsbeurt te geven. Door je binnenboordmotor voor de winterperiode een onderhoudsbeurt te geven voorkom je vaak veel ellende.

Wat doen we tijdens de onderhoudsbeurten van de binnenboordmotor?

Kleine beurt Grote beurt
Motorolie verversen ja ja
Oliefilter vernieuwen ja ja
Brandstoffilter vernieuwen ja ja
Keerkoppeling of staart olie verversen ja ja
Uitwendige controle ja ja
Brandstof voorfilter vervangen ja
Koelvloeistof controleren ja
Impeller controleren zo nodig vervangen ja
Klepspeling controleren ja
Propeller controleren ja
V-snaar of multibelt controleren of vervangen ja
Motorsteunen controleren ja
Schroefas anodes controleren zo nodig vervangen ja
Koelsysteem controleren ja
Wierpot controleren/reinigen ja
Bougies vervangen controleren zonodig vervangen (indien mogelijk) ja
Proefdraaien en afstellen ja
motoronderhoud
motoronderhoud scheepsmotor

Zorg goed voor je binnenboordmotor, onderhoud is belangrijk!

Goed onderhoud van je binnenboordmotor is van levensbelang. Daarom heeft Provoost Maritiem een onderhoudsplan ontwikkeld dat speciaal is afgestemd op je motor. Daarbij horen zeer concurrerende prijzen.

 • Een onderhoudsbeurt aan je binnenboordmotor is geen reparatie, daarom gelden de tarieven alleen voor binnenboordmotoren die in goede staat zijn en vrij van problemen zijn. Voor het oplossen van problemen of enige andere vorm van meerwerk wordt als extra in rekening gebracht.
 • Onderdelen, smeermiddelen, transport, de- en monteren van de motor in de boot en lak/spuit werkzaamheden zij niet inbegrepen en worden extra berekend.
 • Vanwege de hoge kwaliteit gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen van de fabrikant van je binnenboordmotor.
 • Uiteindelijk bepalen wij van Provoost Maritiem welke categorie voor je van toepassing is, dus vraag dit even na om zeker te zijn.
 • Wij kunnen onmogelijk vooraf volledige prijsopgave doen, daarvoor zijn er te veel variabelen. Wel kunnen we een zo compleet mogelijke offerte maken van de te verwachten onderhoudsbeurt van je binnenboordmotor. Als je dit op prijs stelt, vraag hier dan om per e-mail, we zullen je de offerte zo compleet mogelijk toezenden.
 • Provoost Maritiem heeft de beschikking over een zeer complete werkplaats, netjes, schoon en ruimtelijk. Uiteraard is de werkplaats uitgerust met alle denkbare gereedschappen (ook speciaal gereedschappen). Ons doel is om uit te blinken in onderhoud en reparatie van binnenboordmotoren.
 • Voor reparatie aan de motor op locatie hebben we een eigen servicebus, compleet uitgerust met de meest voor de hand liggende gereedschappen.
 • Provoost Maritiem is al vanaf de eerste dag HISWA lid, hierdoor zijn onze werkzaamheden gewaarborgd en ben je verzekerd van correcte afhandeling, ook in geval van geschillen. Wel zo’n prettig gevoel.
 • Wij doen niet geheimzinnig over de reparaties of onderhoudsbeurt van je binnenboordmotor, vraag ons elke vraag die bij je opkomt en we zullen je antwoord geven en uitleggen over het hoe en waarom.
 • Wij doen alle service werkzaamheden (reparatie, onderhoud, aanpassingen e.d.) aan alle merken binnenboordmotoren, buitenboordmotoren, boten en boottrailers.

Planning binnenboordmotor onderhoud

Het najaar en de winter is de beste tijd voor regulier onderhoud van je binnenboordmotor. Maak hier tijdig een afspraak voor. Wens je toch regulier onderhoud aan je binnenboordmotor in het voorjaar of de zomer, houd dan rekening met wachttijden, deze kunnen soms flink oplopen, dit omdat het voorjaar en de zomer de drukste tijden zijn van het jaar en omdat we gedurende deze periode voorrang geven aan reparaties en storingen van o.a. motoren.

scheepsmotor onderhoud zeeland

Vraag direct een offerte aan

Via onderstaand formulier kunt u direct een offerte aanvragen.
Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen en verwerkt*

  *) Verplicht veld