ZEER CONCURRERENDE PRIJZEN

ONDERHOUD BUITENBOORDMOTOREN

Wat kost onderhoud aan je buitenboordmotor? Wat wordt er tijdens een onderhoudsbeurt precies gedaan? Wij leggen het hier allemaal uit. Om je boot in het vaarseizoen weer zorgeloos te kunnen gebruiken is regelmatig en goed onderhoud aan je buitenboordmotor erg belangrijk! Zo gaat je buitenboordmotor echt langer mee en bespaard je uiteindelijk vaak hoge reparatiekosten van achterstallig onderhoud.

Om grote reparaties aan je buitenboordmotor te voorkomen en om er zeker van te zijn dat deze altijd goed loopt, is het verstandig om je buitenboordmotor elk jaar een onderhoudsbeurt te geven. Door je buitenboordmotor voor de winterperiode een onderhoudsbeurt te geven voorkom je vaak veel ellende.

Wat doen we tijdens de onderhoudsbeurten aan je buitenboordmotor?

Kleine beurt Grote beurt
Staartstukolie verversen ja ja
Bougies nakijken ja ja
Smeerpunten smeren ja ja
Schroefas controleren en smeren ja ja
Benzinefilter reinigen of vervangen ja ja
Brandstofsysteem nakijken ja ja
Proefdraaien ja ja
Koeling visueel nakijken ja ja
Controleren op onregelmatigheden ja ja
Anode nakijken ja ja
Diverse aandachtspunten ja ja
Koelwaterpomp inspecteren en
vervanging van versleten onderdelen
ja
Thermostaat inspecteren ja
Koelsysteem anodes inspecteren ja
buitenboordmotor onderhoudsbeurt
buitenboordmotor onderhoud zeeland

Zorg goed voor je buitenboordmotor, onderhoud is belangrijk!

Goed onderhoud van je buitenboordmotor is van levensbelang. Daarom heeft Provoost Maritiem een onderhoudsplan ontwikkeld dat speciaal is afgestemd op je buitenboordmotor. Daarbij horen zeer concurrerende prijzen.

 • Een onderhoudsbeurt aan je buitenboordmotor is geen reparatie, daarom gelden de tarieven alleen voor buitenboordmotoren die in goede staat zijn en vrij van problemen zijn. Voor het oplossen van problemen of enige andere vorm van meerwerk wordt als extra in rekening gebracht.
 • Onderdelen, smeermiddelen, transport, de- en monteren van de buitenboordmotor achter de boot en lak/spuit werkzaamheden zij niet inbegrepen en worden extra berekend.
 • Vanwege de hoge kwaliteit gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen van de fabrikant van je buitenboordmotor.
 • Uiteindelijk bepalen wij van Provoost Maritiem welke categorie voor je van toepassing is, dus vraag dit even na om zeker te zijn.
 • Wij kunnen onmogelijk vooraf volledige prijsopgave doen, daarvoor zijn er te veel variabelen. Wel kunnen we een zo compleet mogelijke offerte maken van de te verwachten onderhoudsbeurt van je buitenboordmotor. Als je dit op prijs stelt, vraag hier dan om per e-mail, we zullen je de offerte zo compleet mogelijk toezenden.
 • Provoost Maritiem heeft de beschikking over een zeer complete werkplaats, netjes, schoon en ruimtelijk. Uiteraard is de werkplaats uitgerust met alle denkbare gereedschappen (ook speciaal gereedschappen). Ons doel is om uit te blinken in onderhoud en reparatie van buitenboordmotoren.
 • Voor reparatie aan je buitenboordmotor op locatie hebben we een eigen servicebus, compleet uitgerust met de meest voor de hand liggende gereedschappen.
 • Provoost Maritiem is al vanaf de eerste dag HISWA lid, hierdoor zijn onze werkzaamheden gewaarborgd en ben je verzekerd van correcte afhandeling, ook in geval van geschillen. Wel zo’n prettig gevoel.
 • Wij doen niet geheimzinnig over de reparaties of onderhoudsbeurt van je buitenboordmotor, vraag ons elke vraag die bij je opkomt en we zullen je antwoord geven en uitleggen over het hoe en waarom.
 • Wij doen alle service werkzaamheden (reparatie, onderhoud, aanpassingen e.d.) aan alle merken buitenboordmotoren, boten en boottrailers.

Planning buitenboordmotor onderhoud

Het najaar en de winter is de beste tijd voor regulier onderhoud van je buitenboordmotor. Maak hier tijdig een afspraak voor. Wens je toch regulier onderhoud aan je buitenboordmotor in het voorjaar of de zomer, houd dan rekening met wachttijden, deze kunnen soms flink oplopen, dit omdat het voorjaar en de zomer de drukste tijden zijn van het jaar en omdat we gedurende deze periode voorrang geven aan reparaties en storingen van o.a. buitenboordmotoren.

buitenboordmotor onderhoud zeeland buitenboordmotor onderhoud op locatie

Vraag direct een offerte aan

Via onderstaand formulier kunt u direct een offerte aanvragen.
Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen en verwerkt*

  *) Verplicht veld