POLYESTER SCHADE AAN UW SCHIP HERSTELLEN

POLYESTERWERK

Naast reparatiewerkzaamheden aan stalen, aluminium en houten schepen, kunt u ook voor reparaties aan uw polyester schip bij ons terecht. Schade aan het polyester is meestal terug te voeren op osmose of een aanvaring. Het herstellen van schade aan polyester is echter specialistenwerk dat u beter kunt uitbesteden. Polyesterschade moet na herstel nagenoeg onzichtbaar zijn. Dat geldt zowel voor het polyesterlaminaat als voor de kleur van de gelcoat of een antisliplaag op het dek.

Reparatie polyesterschade

Bij Provoost Maritiem wordt na het schoonslijpen van de schadeplek aan de binnenzijde van de romp een mal maakt, waarbij een exacte maatvoering essentieel is. Gebeurt dit niet, dan bestaat de kans op luchtlaagjes die op hun beurt weer tot lekkages of osmose kunnen leiden. Om de schadeplek weer een stevige basis te geven, wordt gelamineerd met glasvezel en polyesterhars. Hiermee worden aan de buitenzijde van de romp verschillende lagen aangebracht, waarbij de laatste lagen al met een kleur worden gemengd om de originele rompkleur uiteindelijk beter te kunnen benaderen.

Na vezel en hars volgen meerdere lagen polyesterplamuur die telkens worden teruggeschuurd totdat een super glad geheel ontstaat. Hierna worden de gekleurde gelcoat en de topcoat met contrastkleur in vijf tot zes lagen aangebracht.

Ten slotte wordt het geheel gepoetst tot een glanzend geheel. Na deze vakkundig uitgevoerde polyesterreparatie zijn de sporen van schade helemaal verdwenen, ook op de lange termijn.

polyesterwerkpolyester reparatie boot

Vraag direct een offerte aan

Via onderstaand formulier kunt u direct een offerte aanvragen.
Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen en verwerkt*

    *) Verplicht veld