ONDERHOUD MOTORBOOT & ZEILBOOT

Of je nu een motorboot of een zeilboot hebt, komende winter heeft deze weer onderhoud nodig. Door ieder jaar onderhoud aan je motorboot of zeilboot uit te voeren, verminder je kans op problemen in het vaarseizoen, ga je veel veiliger het water op, verleng je de levenduur van je motorboot of zeilboot en voorkom je uiteindelijk hoge reparatiekosten.

Waarom onderhoud aan je motorboot of zeilboot uitvoeren?
Om grote reparaties aan je motorboot of zeilboot te voorkomen is het verstandig om je boot inclusief buitenboordmotor of inboordmotor elk jaar onderhoud te geven of dit door een gespecialiseerd en vakkundig bedrijf te laten doen.

Door je motorboot of zeilboot ieder jaar uit het water te halen, onderhoud te geven en in winterstalling te zetten voorkom je grote onderhouds- en reparatiekosten. Maar.... wat kost nu eigenlijk jaarlijks onderhoud van een motorboot of zeilboot?

 

vc0-boot_reparatie_zeeland_polyester_boot_reparatie_boot_reparatie_op_locatie_boot_schref_reparatie_provoost_maritiem_vlissingen_zeeland_motorboot_zeelboot_buitenboordmotor.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud
njy-onderhoud_buitenboordmotor_zeeland_onderhoudsbeurt_buitenboordmotor_wat_kost_onderhoud_buitenboordmotor_onderhoud_polyester_boot_kosten_provoost_maritiem_vlissingen_zeeland_middelburg_2_.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud
n34-wat_kost_onderhoud_boot_onderhoud_boot_zeeland_vlissingen_boot_reparatie_zeeland_motorboot_onderhoud_boot_schroefreparatie_polyester_boot_reparatie_provoost_maritiem_vlissingen_middelburg_zeeland_boten_.jpeg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud


Wat kost onderhoud aan een boot?

De jaarlijkse onderhoudskosten voor een boot zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:

  1. Het type en de afmetingen van de boot.
  2. De omvang van de boot.
  3. De huidige staat van de boot.
  4. Welk onderhoud je precies uit wilt voeren.
  5. De mate waarin je zelf onderhoud kunt uitvoeren.

Om deze redenen is het heel erg lastig om te zeggen hoeveel je precies betaalt voor onderhoud aan je boot Daarom raden wij je aan om contact op te nemen voor een exacte prijsopgaaf.


Wat kan Provoost Maritiem betekenen?
Het is mogelijk om je boot voor onderhoud bij ons langs te brengen. Dit kan op een eigen trailer, maar ook via het water; in dit laatste geval kun je bij ons voor de deur aanmeren of kan onze servicedienst bij je op locatie langskomen.

Vakkundige monteurs met jarenlange ervaring zullen, in overleg, onderhoud aan de boot uitvoeren. 
Staat je boot bij ons in winterstalling (1 oktober - 1 april) dan heb je ook de mogelijkheid om zelf onderhoud aan de boot uit te voeren. Winterstalling is bij ons inclusief elekticiteit en water. 

We zijn al vanaf de eerste dag HISWA lid, hierdoor zijn onze werkzaamheden gewaarborgd en ben je verzekerd van correcte afhandeling, ook in geval van geschillen. Wel zo’n prettig gevoel.

 

Ervaring klant:
Na een 2 ½ maand durende ‘grote beurt’ van ons stalen zeilschip, (S spant 9,80 x 2,50 m, ontwerp Baron van der Hoevell en gebouwd in 1965) kunnen we terugzien op een periode waarin we dankzij de betrokkenheid van en samenwerking met Provoost Maritiem tot een prachtig resultaat zijn gekomen. 

Ze zijn flexibel, we mochten (in goed vertrouwen) gereedschap gebruiken, even de mast van de boot halen als er toch een kraan aan het werk is gebeurde, de kennis van verschillende soorten epoxy en verfsystemen bleek van onschatbare waarde. Ondanks wat misschien wel eens gedacht wordt is dit zeker een zaak voor professionals.  Het laswerk aan de roestvrij stalen onderdelen van het schip werd op zeer kundige wijze verricht. En dit zijn de grote klussen maar er waren 101 kleine zaken waar oplossingen voor gevonden werden waar we versteld van stonden: van het goed om raamrubbers heen lakken tot het afslijpen van een te groot scharnier.

Bij Provoost Maritiem heerst een sfeer van zonder flauwekul doorwerken, maar altijd met inachtneming van de goede verstandhouding met de klant. Met technische problemen konden we altijd bij de experts terecht (maar wel eerst zelf proberen, natuurlijk) en de fouten die we als amateurs natuurlijk maakten werden nooit belachelijk gemaakt.

Kortom: eenieder die een werf zoekt om zijn schip te restaureren, te onderhouden of eens een flinke beurt te geven is bij Provoost Maritiem aan het juiste adres.

Marco Kreiken, zeilschip ‘Balaena’, 
3 november 2020
 

Heb je hulp nodig bij onderhoud aan je boot? Wij helpen je graag!
Neem contact met ons op via: +31 (0)118-436037 of via het contactformulier

 

 

Maakt u gebruik van onze onderhoudsdienst dan zijn de volgende voorwaarden van toepassing:  HISWA Algemene aannemings-, verkoop- en leveringsvoorwaarden en HISWA haven- en werfregelement