ONDERHOUD MOTOR

Om uw jacht in het vaarseizoen weer zorgeloos te kunnen gebruiken is onderhoud belangrijk!

Om grote reparaties te voorkomen, om zo lang mogelijk van uw jacht/motor te genieten en om zeker te zijn dat deze altijd goed loopt, is het verstandig om uw motor elk jaar te onderhouden. Door uw motor winterklaar te (laten) maken en netjes te stallen voorkomt u grote kosten en verlengt dit de levensduur van uw motor.
 

Wat doen we tijdens de onderhoudsbeurten?

 Kleine beurtGrote beurt
Staartstukolie verversen ja ja
Bougies nakijken ja ja
Smeerpunten smeren ja ja
Schroefas controleren en smeren ja ja
Benzinefilter reinigen of vervangen ja ja
Brandstofsysteem nakijken ja ja
Proefdraaien ja ja
Koeling visueel nakijken ja ja
Controleren op onregelmatigheden ja ja
Anode nakijken ja ja
Diverse aandachtspunten ja ja
Koelwaterpomp inspecteren en
vervanging van versleten onderdelen
  ja
Thermostaat inspecteren  ja
Koelsysteem anodes inspecteren  ja


Kosten onderhoud buitenboordmotor

Vermogen
in pk's

Kleine beurt
2-takt

Grote beurt
2-takt
Grote beurt
Evinrude Etec
1x per 3 jr
Kleine beurt
4-takt
Grote beurt 
4-takt
Analyse
motor
Winter-
klaar
maken
Water
sc
hade
2 t/m 579,-145,-n.v.t.85,-165,-40,-55,-o.a.
6 t/m 1999,-165-n.v.t.115,-205,-40,-55,-o.a.
20 t/m 49125,-225,-325,-145,-245,-40,-100,-o.a.
50 t/m 99165,-295,-395,-175,-299,-40,-100,-o.a.
100 t/m 149205,-365,-465,-235,-375,-40,-100,-o.a.
150 t/m 300235,-395,-499,-280,-435,-40,-100,-o.a.
 • De tarieven zijn incl. 21% BTW en excl. de te vervangen onderdelen (impeller, pakking, bougies etc.)
 • De tarieven zijn gebaseerd op motoren die regelmatig onderhoud hebben gehad.
 • De tarieven zijn van toepassing op alle merken motoren tot 15 jaar oud. Motoren ouder dan 15 jaar wordt per geval de prijs berekend uitgaande van bovenstaande tabel.
 • Als uw buitenboordmotor uitgelezen kan worden, gebeurd dit met een beurt altijd en wordt een meerprijs van 25,- berekend, dit is inclusief rapport.
  ‚Äč

Kosten onderhoud binnenboordmotor

  Kleine
beurt
Grote 
beurt
Analyse motorWinter
klaarmaken
Onder water
geweest
Binnenboordmotor
1,2,3 cilinder
Diesel
Benzine 2-takt
Benzine 4-takt
165,-
195,-
195,-
260,-
395,-
295,-
40,-100,-o.a.
Binnenboordmotor
4,5,6 cilinder
Diesel
Benzine Inline
Benzine V6/V8
265,-
235,-
265,-
395,-
335,-
335,-
40,-n.a.v. analyseo.a.
Waterpompen,
generatoren,
stationaire motoren
 n.a.v. analysen.a.v. analyse40,-n.a.v. analyseo.a.
 • De tarieven zijn inclusief 21% BTW en exclusief de te vervangen onderdelen (Impeller, pakkingen, bougies etc.)
   

Zorg goed voor uw motor, onderhoud is belangrijk!

Goed onderhoud is van levensbelang voor de motor van uw boot. Daarom heeft Provoost Maritiem een onderhoudsplan ontwikkeld dat speciaal is afgestemd op uw motor. Daarbij horen zeer concurrerende prijzen.

 • Een onderhoudsbeurt is geen reparatie, daarom gelden de tarieven alleen voor motoren die in goede staat zijn en vrij van problemen zijn. Voor het oplossen van problemen of enige andere vorm van meerwerk wordt als extra in rekening gebracht. Ons tarief voor arbeidsloon is € 64,75 incl. Btw
   
 • Onderdelen, smeermiddelen, transport, de- en monteren van de motor achter de boot en lak/spuit werkzaamheden zij niet inbegrepen en worden extra berekend.
   
 • Vanwege de hoge kwaliteit gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen van de fabrikant van uw motor.
  Uiteindelijk bepalen wij van Provoost Maritiem welke categorie voor u van toepassing is, dus vraag dit even na om zeker te zijn.
   
 • Wij kunnen onmogelijk vooraf volledige prijsopgave doen, daarvoor zijn er te veel variabelen. Wel kunnen we een zo compleet mogelijke offerte maken van de te verwachten reparatie/onderhoudsbeurt. Als u dit op prijs stelt, vraag hier dan om per e-mail, we zullen u de offerte zo compleet mogelijk toezenden.
   
 • Provoost Maritiem heeft de beschikking over een zeer complete werkplaats, netjes, schoon en ruimtelijk. Uiteraard is de werkplaats uitgerust met alle denkbare gereedschappen (ook speciaal gereedschappen). Ons doel is om uit te blinken in onderhoud en reparatie.
   
 • Voor reparatie op locatie hebben we een eigen servicebus, compleet uitgerust met de meest voor de hand liggende gereedschappen.
   
 • Provoost Maritiem is al vanaf de eerste dag HISWA lid, hierdoor zijn onze werkzaamheden gewaarborgd en bent u verzekerd van correcte afhandeling, ook in geval van geschillen. Wel zo’n prettig gevoel.
   
 • Wij doen niet geheimzinnig over de reparaties of onderhoudsbeurten, vraag ons elke vraag die bij u opkomt en we zullen u antwoord geven en uitleggen over het hoe en waarom. 
   
 • Ook voor inbouw en revisie kunt u bij ons terecht. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om een andere gebruikte of nieuwe inboardmotor in te bouwen. Ook voor revisie van uw huidige motor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden die er zijn.
   
 • Wij doen alle service werkzaamheden (reparatie, onderhoud, aanpassingen e.d.) aan alle merken boten en boottrailers.
   

Planning
Het najaar en de winter is de beste tijd voor regulier onderhoud. Maak hier tijdig een afspraak voor. Wenst u toch regulier onderhoud in het voorjaar of de zomer, houd dan rekening met wachttijden, deze kunnen soms oplopen tot 2 maanden, dit omdat het voorjaar en de zomer de drukste tijden zijn van het jaar en omdat we gedurende deze periode voorrang geven aan reparaties en storingen.


Motor onderhoud of reparatie afspreken?
Neem contact met ons op via: +31 (0)118-436037 of via het contactformulier

 

 

 

 

 

imz-onderhoud-reparatie-buitenboordmotor-provoost-maritiem-vlissingen-zeeland.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud
gmm-buitenboordmotor_onderhoud_en_reparatie_provoost_maritiem_vlissingen_in_zeeland.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud
v5m-270_180_c24-onderhoud_reparatie_buitenboordmotoren_provoost_maritiem_zeeland_2.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud
bjg-motoronderhoud_kleppen_stellen.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud
xvw-motor_reparatie_provoost_maritiem_vlissingen_in_zeeland__.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud
hqu-motor_onderhoud__reparatie_en_inbouwen_provoost_maritiem_vlissingen_in_zeeland.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud
k7i-motor_reparatie_provoost_maritiem_vlissingen_in_zeeland.jpg - Provoost Maritiem - Waypoint voor service en onderhoud