Zeilen reinigen

Provoost Maritiem is een inzamelpunt van Ultramar professionele zeil- & tentwasserij.

Zeilen hebben gedurende het seizoen veel te lijden. Het water en weersinvloeden zorgen voor regenstrepen, schimmels, algen en weervlekken. De vervuiling kan na verloop van tijd schade aanbrengen aan het doek, de coating of de stiksels. Daarom is het van belang dat u de zeilen regelmatig reinigt of laat reinigen. Wij kunnen het reinigen en onderhoud van uw zeilen snel en eenvoudig regelen!

Het onderhoud van zeilen
Zeker wanneer er zout water op uw zeilen is gekomen, is het belangrijk uw zeil regelmatig goed af te spoelen met leidingwater. Zout trekt vocht, schimmels en algen aan waardoor er meer kans is op beschadiging van uw bootkap of zeil. Voor het reinigen kunt u het beste een borstel en stromend water gebruiken. Gebruik in ieder geval nooit een hogedruk reiniger! De kans is erg groot dat u hiermee uw zeilen beschadigt met als resultaat kapotte doeken, stiksels die loslaten en blijvende strepen. 

Wat zeggen klanten?

  • "Werkelijk ongelooflijk dat jullie de kap zo schoon hebben gekregen. Er is geen schimmel meer te zien en het doek lekt ook niet meer. Bedankt!"
  • "Niet normaal, mijn spinnaker blijft super afstotend"
  • "Ik heb de cabrioletkap van mijn motorkruiser door jullie laten reinigen. Ik had er een hard hoofd in, omdat de kap aan de binnenkant bijna zwart was an de schimmels en de buitenkant groen was uitgeslagen. Ik overwoog zelfs om een nieuwe kap te laten maken. Na jullie werk ziet de kap er weer voortreffelijk uit. Schoon en de originele kleur is terug. Weer (bijna) als nieuw..."

Uw zeilen laten wassen?
Provoost Maritiem beschikt over een professionele partner in zeil- & tentwasserij. Onze partner wast al jarenlang zeilen voor de meeste zeilmakers in Nederland. U kunt uw zeilen dus ook vakkundig laten reinigen en wassen. De wasserij beschikt over speciale apparatuur en producten. Hierdoor kunnen zelfs de meest kwetsbare zeilen worden gereinigt! Bovendien kunnen uw zeilen van een coating worden voorzien waardoor deze beter beschermd zijn.

zeilen_reinigen_provoost_maritiem_vlissingen_zeeland_1.jpg

Uw zeilen laten reinigen?
Neem contact met ons op via +31 (0)6 487 63 504 of
vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!